Retete din peste

Home Peste marinat

Sondaj

Ce tip de peste preferati?
 

Vizitatori online

Avem 2 vizitatori online

Adaugati la retelele sociale

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 


Peste marinat
Peste marinat PDF Imprimare Email
Joi, 17 Martie 2011 14:25

Daca dorim sa obtinem un preparat atat de delicios precum este pestele marinat, tot ceea ce trebuie sa facem este sa detinem urmatoarele incrediente:


•    Trei kilograme de peste;
•    100 grame de otet de mere;
•    150 mililitri de ulei;
•    500 mililitri de apa;
•    500 mililitri de bulion (avem nevoie de un tip de bulion mai gros);
•    O funie de usturoi;
•    Doua plicutele de piper boabe;
•    Un pliculet de piper boabe;
•    Putin cimbru (doua – trei lingurite);
•    Sare;
•    Piper;
•    Condimente tipice pentru pestele marinat.

Pentru pregatirea acestui preparat cunoscut sub denumirea de peste marinat este necesara urmarirea cu atentie a urmatoarelor idei punctate:

•    Pestele se spala foarte bine, apoi se curata in profunzime, dupa ce am terminat tot ceea ce avem de facut cu pestele este sa-l condimentam si sa-l lasam deoparte intr-un vas pentru urmatoarele 20 minute;
•    Pregatim incredientele (usturoi, piper, foile de dafin, cimbrul,etc)
•    Dupa aceea adaugam pestele intr-un vas care merge la cuptor, in acest vas pe langa peste punem incredientele care le-am pregatit mai devreme;
•    Punem in acel vas toate incredientele de pe lista. Atentie insa, trebuie sa punem incredientele dupa gust nu oricum, deoearece riscam sa ne iasa un peste marinat care sa nu fie satisfacator;
•    acoperim vasul cu o folie de aluminiu;
•    Punem pestele la cuptor pentru doua ore;
•    Dupa ce a trecut acest timp, deschidem cuptorul, indepartam folia de aluminiu si adaugam sosul de rosii; apoi punem din nou pestele la cuptor pentru inca 20 minute; pana cand pestele se rumeneste putin;
•    Pestele marinat se poate servii rece sau cald (in functie de preferinte). Garniturile pentru acest peste marinat sunt cartofii care pot fi prajiti sau pregatiti natur.

Ultima actualizare în Luni, 21 Martie 2011 11:53
 



© www.dinpeste.ro 2014