Retete din peste

Home Conserve din peste

Sondaj

Ce tip de peste preferati?
 

Vizitatori online

Avem 1 vizitator online

Adaugati la retelele sociale

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 

Conserve din peste
Conserve din peste PDF Imprimare Email
Joi, 17 Martie 2011 14:21

Conservele din peste intra in categoria produselor alimentare obtinute prin conservarea pestelui impreuna cu o parte din legume si condimente. Pestele conservat este pus apoi in recipientele de aluminiu rezistente si impermeabile. Conservele din peste sunt inchise ermetic, ceea ce inseamna ca nu exista nicio sansa pentru aer sa intre sau sa iasa. Conservele din peste sunt sterilizate la temperaturile clasice si cunoscute deja. Aceste temperaturi sunt in jurul a 150°C. Conservele din peste sunt deosebit de cautate, deoarece acestea sunt capabile sa-si pastreze calitatile nutritive perioade lungi de timp. Unele conserve pot rezista pana la trei ani, daca sunt conceputee intr-un mod corespunzator.


Pentru conceperea conservelor din peste nu exista o limita de peste. Ceea ce inseamna ca toate speciile de peste cunoscute pot fi intalnite in aceste conserve. Bineinteles, pestele care este considerat comestibil nu pestele balon sau spinos, acestia sunt cunoscuti drept pesti otravitori. Pestele care este pus la conservare este congelat in starea sa naturala. Exista mai multe tipuri de conserve pe piata (conserve din peste in sos tomat; conserve din peste in suc propriu; conserve din peste in ulei; conserve din peste cu ulei aromat; conserve din peste cu legume). Conservele din peste care sunt concepute in ulei picat au la baza pestele oceanic (macrou). Acesta este taiat in feli sau cubulete. Apoi este pus in conserve din metal.

Astazi se tine seama de faptul ca un consum ridicat de carne de peste are un rol benefic asupra stilului de viata al omului. Conservele de peste sunt deosebit de cautate, deoarece acestea ofera produse foarte bune si deja preparate. Ceea ce inseamna ca nu mai necesita o preparare ulterioara. Conservele din peste sunt deosebit de utile atunci cand dorim sa plecam intr-o calatorie. Datorita faptului ca o conserva din peste nu necesita o pregatire anume pentru a putea fi consumata. Marea majoritate a pestilor detin un continut deosebit de ridicat de vitamina B12. Aceasta vitamina este ideala pentru sanatatea sistemului nervos. Conservele din peste contin si o cantitate foarte mare de iod, acesta este mai mult decat util pentru buna functionare a glandei tiroide.

Ultima actualizare în Luni, 21 Martie 2011 11:49
 © www.dinpeste.ro 2016